HTML

Linkek:

Képek itt:
http://kep.tar.hu/siegel Korábbi blog:

Linkek

Képek a bringáról itt:
http://picasaweb.google.com/

Korábbi blog a gitárról:
http://tdproject.blog.hu

2010. július 2.

siegel 2010.07.02. 13:35

Ez a blog most per pillanat egy bringa építéséről szól, de szerintem idővel majd átalakulhat akármivé. Az előző blogom éppen egy gitár építéséről szólt, de úgy döntöttem ezentúl inkább csak egybe kerül minden.
Szóval...Elkezdtem építeni egy "chopper" stílusu bicajt, aminek már kész az első "futóműve" valamint a váz egy része.
Az alap ötlet egy használható, rugós, "lengéscsillapítós", hátsó váltós gép létrehozása.
Az eddig felhasznált dolgok mind "összekukázott", innen-onnan szedett alkatrészek.
Felboncoltam egy régi nagy csepelt, amiből a pedál-agy rész és a kormány csapágyai használódnak fel, valamint az ülés bilincs és cső része.
A többi cső lebontott gázcső (isten áldja rajtuk a 3 réteg fetéket) Az első lengőkar rugózása zsiguli szeleprugókból van ha minden igaz. Valamint az első lengőkarban a forgó részeknél gördeszka kerékbe passzoló csapágyak vannak.
Persze biztos lehetne sima csapos forgópont, de gondoltam miért ne legyen csapágy is benne.
Mondhatni az egész építés lényege a megvalósítás. Használva biztos nem lesz olyan sokat... persze ki tudja ha beválik...
Én már azon is meglepődtem mikor az első villa egyben volt teljesen és működött :) Már addig is jó pár óra munka volt benne, de mondhatni innentől vált igazi feladattá, hogy az egész elkészüljön.
A következő feladat az volt hogy szerezzek egy kis MTB gépet, amiből használhatom a kerekeket, a váltó részt, plusz a pedál részét a hátsó lengőkarok forgásához. Ma meg is érkezett Szegedről a Kettes Számú Donor (köszönöm a korábbi tulajdonosnak, valószínű nem tudja hogy mi lett a sorsa). Fel is boncolódott a délelőtt során.
Még kell pár golyóskosár, bovdenek, meg két lánc amit összefűzhetek. Meg sok óra és agyalás. De már megvan a nagyja úgyhogy neki lehet esni a hátsó résznek...

Donor 2.0, még egyben

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://siegel.blog.hu/api/trackback/id/tr462125240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása